Sådan renser du tagrender

Sådan renser du tagrender

Med tiden samler der sig mos, blade, jord og andet skidt i tagrender. Det kan betyde at vandet ikke kan løbe ud i afløbet. Ved store mængder regn, ender vandet andre steder, og det kan give alle mulige andre problemer. Der er derfor god grund til at få renset tagrenderne jævnligt.

 

Hvordan renser jeg tagrender?

Det er muligt at købe en tagrenderenser i diverse byggemarkeder. Det er et redskab der kan monteres på en teleskopstang. Det er en kombination af en børste og en metalplade, der tilsammen gør det muligt at fjerne mos og blade fra tagrenderne. Teleskopstangen betyder ligeledes at du ikke har behov for en stige. En af ulemperne ved denne metode, er at du ikke kan se tagrenden, men du arbejder. Derfor ved du heller ikke om du får det hele med. Det kan dog være udmærket, hvis man ønsker en simpel løsning, og ikke behøver et 100% perfekt resultat.

Ønsker du ikke at skulle ud og investere i nyt udstyr, er der også andre muligheder. Det kræver blot at du har en stige, og en solid plastikkop eller lignende. En stor sodavandsflaske skåret over på midten kan også bruges, ligesom diverse planteskeer udmærket kan benyttes. Med det valgte redskab, fjerner du blot mos og andet skidt fra tagrenden, mens du står på stigen. Ønsker du at minimere efterfølgende oprydningsarbejde, kan du smide det opsamlede skidt i en spand med det samme. Den proces kan tage tid, da stigen skal flyttes mange gange, særligt hvis man har mange meter tagrender. Ligeledes bør man være forsigtig, da alt slags arbejde i højderne kan være farligt. Vær sikker på at stigen står stabilt. Har du placeret stigen direkte mod tagrenden, kan den risikere at bøje eller knække, og du bør finde en anden løsning.

 

Hvor ofte skal jeg rense mine tagrender?

Hvor ofte du skal rense tagrender afhænger af mange ting. Ligger dit hus fx omkring mange store træer, vil der typisk samle sig flere blade i tagrenderne. Det gælder også hvis der er tale om nåletræer, da grannåle ligeledes har en tendens til at samle sig i tagrender. Som minimum bør du rense tagrenderne efter træerne smider deres blade i efteråret. På den måde er du klar til den nedbør, der kommer de efterfølgende måneder. Der kan dog være mange gode grunde til at rense tagrenderne flere gange om året. Først og fremmest er det ikke kun blade og grannåle, der samler sig i tagrenderne. Mos der sidder på taget, bliver skyllet ned i tagrenden. Tagrenden kan derfor blive blokeret af mos løbende. Hvis du har meget mos på taget, kan det derfor være en rigtig god idé, at rense tagrenderne 2-3 gange om året eller mere.

 

Hvorfor skal du rense tagrender?

Som nævnt tidligere kan blokerede tagrender give problemer med uønsket vand samt fugt. Derudover holder tagrender ikke evigt. Det kan være meget dyr at udskifte tagrenderne, og ved løbende at rense dem, forlænger du deres levetid betydeligt. På mange måder kan det altså bedre betale sig at rense tagrenderne en gang for meget, end en gang for lidt.

 

Giver det mening at rense tagrenderne selv?

I mange tilfælde kan det sagtens være en god idé at rense tagrenderne selv. Til gengæld er der også situationer, hvor det giver bedst mening at få det gjort professionelt. Særligt hvis tagrenderne er placeret højt, og det kræver stige at tilgå dem, kan der også være en sikkerhedsrisiko forbundet med det. Det kan også give rigtig fin mening at få renset tagrenderne professionelt en gang om året og på den måde at komme helt i bund med tagrenderensningen. Hos Dansk Fliserens ApS står vi gerne til rådighed til at hjælpe med at rense dine tagrender. Vi benytter os af en professionel tagrenderenser, som suger alt mos, jord og blade væk fra tagrender, således at de er helt fri for alt efter behandlingen. Vi kan i de fleste tilfælde foretage rensningen fra jorden, hvilket er med til at holde prisen lav. På vores udstyr sidder et kamera monteret. På den måde kan vi se og dokumentere tagrenderne både før og efter behandlingen. Samtidig sikrer vi os også at vi får alt med, og at tagrenden fremstår helt fri for mos og blade efter behandlingen.

Har du nogen spørgsmål til rens af tagrender? Uanset om du ønsker at gøre det selv, eller du har brug for professionel hjælp, sidder vi altid klar til at hjælpe og rådgive. Kontakt os på tlf 50 51 51 57 eller på info@danskfliserens.dk, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig.